DSM Ahead Research & Development Centre

Het nieuwe Research & Development Centre belichaamt het motto van DSM: ‘Bright Science. Brighter Living.’ Het grote onderzoeksgebouw is toekomstgericht, met bijzondere aandacht voor onderlinge samenwerking. Architectenbureau Broek Bakema was verantwoordelijk voor het integrale ontwerp. aarts & co interieur en advies was bij de planfase al betrokken en heeft de complete levering van het interieur mogen verzorgen.

In het nieuwe Research & Development Centre is een diversiteit aan hoogwaardige onderzoeksruimten ondergebracht in één overzichtelijk complex. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van ruim 20.000 m2 waar circa 420 medewerkers actief zijn. Er zijn drie hoofdfunctiegroepen: kantoren, laboratoria en een pilot plant. De hoge en diepe ruimtes zijn flexibel in te richten, als laboratorium of als kantoor. De openbare rondgang die toegang biedt tot verschillende afdelingen maakt het mogelijk om afdelingen te laten groeien en krimpen zonder concessies te doen aan de functionaliteit. Een optimale kruisbestuiving tussen specialisten die uitdaging biedt voor innovatie.

De interieurelementen in het gebouw hebben een eigen karakter in kleur, vorm en uitstraling. Samen vormt het interieur één geheel dat het verhaal van DSM vertelt: ‘Bright Science. Brighter living.’

Over DSM
Koninklijke DSM N.V. is een mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. Door zijn unieke competenties in Life Sciences en Materials Sciences met elkaar te verbinden bewerkstelligt DSM economische welvaart, milieuverbetering en maatschappelijke vooruitgang en creëert daarmee duurzame waarde voor al zijn stakeholders.