Bernhoven ziekenhuis

In april 2013 was de nieuwbouw van het ziekenhuis Bernhoven in Uden klaar voor gebruik, waar jaarlijks meer dan 170.000 patiënten worden behandeld. aarts & co interieur en advies heeft het interieur verzorgd voor dit functioneel en duurzame complex van zes bouwlagen. Van alle werkplekken, de patiëntgebieden en poliklinieken tot de multifunctionele ruimtes zoals de entree en het restaurant.

De Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs is verantwoordelijk voor het ontwerp van het moderne ziekenhuis, welke zich kenmerkt door een helende omgeving met aandacht voor de mens en natuur. Dit uit zich in de warme uitstraling en het gebruik van natuurlijk ogende materialen.  

Samen eigentijds de allerbeste zorg bieden. Dát is waar Bernhoven voor staat. Dat doen ze met 150 medisch specialisten en circa 2.500 medewerkers. In 2016 is Bernhoven het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland, waar zowel patiënten als medewerkers centraal staan. Waar samen met de zorgpartners allesomvattende zorg aangeboden wordt aan patiënten. Waar de allerbeste basiszorg geboden wordt, met een focus op ouderenzorg, totale vaatzorg, het bekkenbodemcentrum en het Regionaal Pijn Centrum Bernhoven. De deskundigheid, gastvrijheid en de unieke ligging van de hoofdlocatie, met natuurgebied De Maashorst als decor, vormen de pijlers onder deze ambitie. Net als het streven om zorg voor iedereen in Noordoost-Brabant dichtbij te houden.