Combinatie jeugdzorg

Ronduit een bijzonder project. Deze zeer moderne en bijna futuristische kantooromgeving is geplaatst in een monumentale kerk in Eindhoven. Combinatie jeugdzorg is gebruiker van dit gebouw waar verschillende zorgprofessionals samenkomen. Interieurarchitect Misha Breuer van studio BREUER tekende voor dit prachtige project.

De Van Arskerk is gebouwd in 1929 en is een voorbeeldproject voor het herbestemmen van religieus erfgoed. In de kerk wordt een ‘spie’ van vier lagen geplaatst waarin een keuken, vergaderruimtes en kantoorruimtes voor de medewerkers van Combinatie Jeugdzorg gerealiseerd worden. De begane grond wordt gebruikt als restaurant en conferentieruimte. De jongeren volgen leertrajecten in techniek, catering en zorg. In de voormalige pastorie komt een wijkgezondheidspunt met een huisarts en tandarts. Verder heeft het complex ruimtes die geschikt zijn voor verschillende activiteiten zoals; sportzaal, leerkeuken, theater, techniek en een tuin.

Combinatie Jeugdzorg biedt professionele hulp aan kinderen en hun ouders bij problemen op het gebied van opvoeden. Deze hulp wordt aangeboden in de vorm van ondersteuning, begeleiding, training en behandeling.